PRINSENVERKIEZING

Elk jaar organiseren we, tijdens het carnavalsweekend, op zaterdagavond een heus carnavalbal met prinsenverkiezing en enkele optredens in de Vosselaarse gemeentehal.

Groot Carnavalbal
zaterdag 10 februari 2024
20.00 uur tot 3.00 uur

Het dak van de gemeentehal gaat er af! We vieren opnieuw Vosselaar Carnaval met o.a. prijzen voor de beste verklede enkelingen, duo’s en groepen.

Inkom: 10.00 euro. Kom voor 21.00 uur en krijg gratis drankbonnen t.w.v. 5 euro!

Voorverkoop: meer info over de voorverkoop volgt later.

INSCHRIJVING PRINSENVERKIEZING

Neem deel aan onze prinsenverkiezing en wordt prins en prinses carnaval van Vosselaar! De inschrijvingen voor het nieuwe carnavalraad openen steeds één week na het carnavalsweekend. Er kunnen maximum 3 kandidaat-duo’s inschrijven.

Wil je inschrijven? Maak dan een afspraak met de voorzitter via info@toetenofblazen.be.

Lees hier de voorwaarden om deel te nemen als duo aan de prinsenverkiezing.SCEPTER VAN DE PRINS

Deze scepter werd gemaakt door Jan Peeters, een Vosselaarse kunstschilder en jarenlang ook lid van de Vosselaarse Carnavalsraad. Deze scepter symboliseert de Vosselarenaren. Vroeger werden de Vosselarenaren ook wel de “Messentrekkers” genoemd. De oorsprong van deze bijnaam zou vroeger ontstaan zijn op Heieinde-kermis. Iedere Vosselarenaar had toen blijkbaar wel “ne frank en een mes” op zak.

Bij onze scepter kan je dan ook duidelijk de “frank en het mes” terugvinden. Natuurlijk mocht voor de scepter van het Vosselaarse carnaval ook de traditionele “vossenkop” niet ontbreken.

Tijdens het carnavalsweekend wordt deze scepter heel fier en dan ook met veel trots gedragen door onze Prins Carnaval.

Carnaval Vosselaar - Prinsenverkiezing